Pierwszy konkurs mikołajkowy dedykujemy wszystkim kucharzom – czy to profesjonalistom, którym nie straszne najciemniejsze zakamarki kuchni, czy początkującym amatorom, których strachem napawa kipiąca woda. Niezależnie na jakim stopniu wtajemniczenia się znajdujecie, jeżeli tylko lubicie spędzać czas w kuchni – ta pozycja z pewnością przyniesie Wam sporo radości. Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie! 😉
Nagrody: egzemplarz „Najlepsze PRZEPISY Najlepszych RESTAURACJI”.
Zadanie konkursowe:
Opisz krótko swoją ulubioną potrawę świąteczną.
Prosimy o pozostawienie odpowiedzi w formie kilku zdań w komentarzu pod konkursem (na stronie lub na FB) lub przesłanie ich na naszego maila: redakcjakztk@gmail.com.
Dodatkowo zachęcamy aby:
1. Polubić profil Kosz z Książkami na facebooku.
2. Udostępnić post konkursowy na swojej osi czasu.
3. Zaprosić znajomych do udziału w konkursie ?
Zgłoszenia zbieramy do 31 grudnia do północy.
Konkurs został przedłużony!
Wśród nadesłanych odpowiedzi redakcja Kosza z Książkami wybierze zwycięskie po zamknięciu konkursu, wyniki zostaną opublikowane po 24 grudnia w Konkursach oraz na profilu na FB. Za wysyłkę nagród odpowiada redakcja Kosza z Książkami. Wybór Redakcji jest subiektywny i nie podlega dalszej dyskusji. Wysyłając do nas pracę na konkurs, zgadzasz się na jej publikację na łamach Kosza z Książkami. Konkurs nie jest powiązany z Facebookiem.
Moje ulubione to szczególnie:
1. grzyby leśne w cieście wytworu mojej mamy
2. kompot z suszu (muszą być figi i morele)
Lubię więcej potraw, ale te szczególnie.
1. siemieniotka z grzankami
2. makówki
3.kompot z suszonych jabłek,gruszek śliwek,fig
Paszteciki z kapustą i grzybami. Makowiec.
😀
1.Bigos staropolski
2.Śledzie w zalewie
3.Barszcz czerwony
Baner;https://www.facebook.com/SABINAEWAANNAF/posts/10206233797763840
Konkurs zostaje przedłużony do 31 grudnia! Serdecznie zapraszamy do udziału 🙂
Dla mnie jest to kutia, chyba najsłodsza potrawa świąteczna. Doceniam jej smak przez to, że jest robiona przez moją ukochaną babcię tylko raz w roku na święta. Podstawa to pszenica i mak, ale jej tajemnica tkwi w aromatycznych dodatkach bakalii- orzechach, migdałach i smażonej skórce pomarańczowej. W towarzystwie mleka i miodu nabiera niezwykłego i bogatego smaku. To znakomite zwieńczenie świątecznego rodzinnego spotkania. To właśnie przy niej są prowadzone rozmowy w gronie najbliższych i podtrzymywane więzi zachowania rodzinnych obyczajów.